Rulada din piept de curcan cu merisoare

de Oana in Curcan, 11 Sep 2017 | 7228 vizualizari

 

Rulada din piept de curcan cu merisoare este un preparat cu adevarat deosebit, elegant, cu gust fin, dar totodata usor de facut.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • 1 ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine macinata
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 steluta de anason
  • 5 cuisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de curcan cu merisoare:

Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu!

Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc.

Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un castron cu pesmetul de paine, patrunjelul tocat marunt, merisoarele si oul. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si omogenizeaza bine.

Sterge bine pieptul de curcan cu servetele de hartie, apoi cresteaza-l din loc in loc, pana obtii o bucata plana, cam de aceeasi grosime peste tot. Pune umplutura la mijloc si ruleaza cu grija, apoi leaga rulada cu o sfoara, ca sa nu iasa umplutura in timpul coacerii.

Pune rulada de curcan intr-un vas pentru cuptor, stropeste cu putin ulei, condimenteaza cu sare si piper si adauga o cana cu apa sau supa de legume sau pui.

Pune tava in cuptor la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Intre timp, pregateste sosul. Amesteca gemul de merisoare cu vinul, zaharul si mirodeniile si fierbe totul la foc mic, pana incepe sa se ingroase.

Scoate apoi cuisoarele si steluta de anason.

 

Serveste rulada de curcan alaturi de sosul de merisoare si un piure cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de smantana si brocoli